נדל"ן תמיד היה אפיק השקעה מבוקש. הוא מניב הכנסות באופן שוטף (לרוב), ולאורך זמן בדרך כלל שוויו עולה. והרי מה צריך יותר מזה – תשואה זה שם המשחק.
עליות המחירים שמאפיינות את שוק הנדל"ן בשנים האחרונות הביאו לא מעט משקיעים חדשים לתחום. כולם רוצים דירה להשקעה. אולי איזו חנות או משרד. העיקר שתהיה לנו פנסיה קטנה. המחשבה נכונה, אבל היעדר הניסיון גורם למשקיעים מתחילים לעשות לעיתים טעויות של מתחילים…
דירה במחיר שנראה על פניו אטרקטיבי, מושכרת ומניבה הכנסה נאה מדי חודש.. מה כבר יכול להשתבש? אז ממהרים לחתום לפני שמישהו אחר יחטוף את המציאה.
זה הזמן לגלות לכם סוד קטן (שאף אחד לא ישמע) – אין דבר כזה מציאה בנדל"ן. המוכרים תמיד יודעים מה יש להם ביד. לעיתים הם ישמרו את הקלפים קרוב לחזה וישאירו אתכם לגלות לבד מה הם מחזיקים.
במקרה הטוב, תקנו דירה להשקעה שתניב לכם הכנסה, ואולי אפילו תהיה בעלת פוטנציאל השבחה עתידי (תמ"א/38, פינוי בינוי וכו'). אבל מה קורה במקרה הפחות טוב? תוכלו לגלות למשל שהדירה איננה בהיתר, או שיעוד הקרקע הוא לא למגורים, או שיש צו הריסה, או רשומה הערת אזהרה לטובת צד שלישי, ועוד עשרות דוגמאות שיכולות להכאיב לכם נפשית וכלכלית. אם נדמה לכם שמדובר בתופעה קטנה אז תתפלאו לגלות שלא מעט עסקאות מתבררות ככושלות, לאחר שמתברר שדירת המגורים היא בכלל משרד או חנות בהיתר. או שמדובר בקומת עמודים שמישהו סגר על דעת עצמו. או שבבדיקה המשפטית מתברר שהדירה רשומה ע"ש השכן בכלל. או אפילו סתם אמרו לקונים שהדירה כוללת חניה אבל במסמכי הבית המשותף אין לכך שום אסמכתא.
כל אלה הן דוגמאות אמיתיות מחוות דעת שביצענו מאוחר מדי. לאחר שהלקוח כבר היה חתום על הסכם רכישה. במקרה הטוב היה מדובר בהפחתה בשווי בגלל אי התאמה למצב התכנוני או המשפטי, אבל בחלק מהמקרים היה מדובר במפח נפש אדיר כאשר הבנק סירב לממן את העסקה, והקונים נאלצו להתמודד עם הצורך לממן בעצמם את העסקה או להפר את ההסכם ולשלם קנס גבוה.
וזו חברים, בדיוק הסיבה שאתם חייבים בעל מקצוע שיבדוק את הנכס לפני הרכישה. אז זוכרים? לא עושים עסקה בלי שמאי…
צרו קשר עוד היום לייעוץ ראשוני ללא תשלום.